nieuws

Groei Hunter Douglas in Europa blijft ver achter

bouwbreed Premium

rotterdam – Hunter Douglas heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet in Europa met 2 procent uitgebreid naar 505 miljoen euro. De markt blijft daarmee ver achter bij de andere continenten waar de producent van raambekleding actief is. Daar wordt de groei in procenten met ten minste twee cijfers geschreven.

De sterkste groei wordt in Latijns-Amerika gemeten. Daar nam de omzet van de grootaandeelhouder van het Nederlandse bouwconcern Koop Holding met 19 procent toe. In euro�s komt de omzet op 48 miljoen uit. Als gevolg van de dure euro blijft van de groei 14 procent over.

In Noord-Amerika, goed voor de helft van de totale omzet en daarmee de grootste markt van de producent van onder andere Luxaflex, realiseerde Hunter Douglas een omzet van 634 miljoen euro. Het volume van de onderneming in de Verenigde Staten en Canada is daarmee sinds 1 januari van dit jaar met 5 procent gegroeid. Het percentage zakt weg door de bijzonder lage koers van de dollar.

De groei van de omzet in Noord-Amerika wordt positief beïnvloed door overnames.

De totale omzet van het concern nam over de afgelopen drie kwartalen met 5 procent toe en steeg naar 1,3 miljard euro. De uitbreiding van de omzet wordt naast valuta-effecten beïnvloed door overnames en verkochte bedrijfsonderdelen. In alle regio�s waarin Hunter Douglas actief is, is de omzet op eigen kracht uitgebreid.

In Azië steeg de omzet van het concern met met eentiende naar 74 miljoen euro. Net als in Noord- en Latijns-Amerika hebben de Aziatische markten last van valuta-effecten. De volumegroei van Hunter Douglas was zonder de lagere koers 16 procent hoger uitgevallen.

Australië is het enige land dat profiteert van de wisselkoersen. De omzet stijgt in het gebied met 13 procent naar 45 miljoen euro. Van de omzetstijging is 5 procent te danken aan valuta-effecten.

Reageer op dit artikel