nieuws

Extra investering aanpak wateroverlast

bouwbreed

purmerend – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) investeert 100 miljoen euro om de toekomstige wateroverlast in het gebied aan te pakken. Het geld wordt de komende jaren ingezet. Dat blijkt uit conceptplannen van het hoogheemraadschap. Het beheersgebied van het hoogheemraadschap omvat Noord-Holland boven het Noordzeekanaal en het IJ, inclusief Texel. De totale kosten van de […]

purmerend – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) investeert 100 miljoen euro om de toekomstige wateroverlast in het gebied aan te pakken. Het geld wordt de komende jaren ingezet. Dat blijkt uit conceptplannen van het hoogheemraadschap.

Het beheersgebied van het hoogheemraadschap omvat Noord-Holland boven het Noordzeekanaal en het IJ, inclusief Texel. De totale kosten van de aanpak schat het HHNK op meer dan 200 miljoen euro. Het overige geld wil het hoogheemraadschap krijgen van bijvoorbeeld gemeenten, natuurorganisaties en recreatieschappen.

De bedoeling is dat het watersysteem er rond 2015 zodanig uitziet, dat voor de 25 jaar daarna de problemen zijn opgelost, aldus een woordvoerder van het HHNK.

In de plannen staat aangegeven welke maatregelen het hoogheemraadschap in welk gebied wil nemen. Het gaat hierbij onder meer om het aanleggen van zogeheten slimme stuwen, extra open water of het vergroten van de gemaalcapaciteit.

Reageer op dit artikel