nieuws

Eindhoven overvallen door zinnetje in defensieplan

bouwbreed Premium

eindhoven – Een regeltje dat is opgedoken in het Tweede Structuurschema Militaire Terreinen van het Rijk heeft voor verwarring gezorgd bij de gemeente Eindhoven.

De ontwikkeling van onderdelen van het vrijetijdspark Nimbus en Vinexwijk De Meerhoven lopen gevaar nu mogelijk rondom vliegbasis Eindhoven in een straal van vier tot zes kilometer niet meer hoog mag worden gebouwd.

“Het regeltje is opgedoken in deel drie van het voorstel, waarin het kabinet reageert op de inspraak uit deel twee”, legt een gemeentewoordvoerster uit. “Bij het eerste deel van het defensieplan had de gemeente Eindhoven geen reden tot inspraak, omdat er toen nog niets in stond over bouwhoogtes in het aanvlieggebied.”

Eindhoven voelt zich door het zinnetje in de nota een beetje overvallen. In De Meerhoven, waar intussen tweeduizend van in totaal zesduizend woningen zijn gebouwd, staan nog twee woontorens op het programma. Ook zijn er plannen voor twee kantoortorens in Nimbus. Dat is het vrijetijdsgebied waar themapark Asklepion, een museum, winkels, kantoren, hotelaccommodatie en conferentieruimten zijn gepland.

Net als eerder bij de kwestie rond het Piazza Centre, dat bijna vanwege eisen voor externe veiligheid sneuvelde, wil ruimtewethouder Schreurs ook nu in overleg met het Rijk en de provincie een maatoplossing zoeken, zo laat de gemeente weten.

apa, 4 november 2004

Reageer op dit artikel