nieuws

Eerste vier bruggen ontsluiten Waalsprong

bouwbreed Premium

nijmegen – In de Nijmeegse Vinex-wijk De Waalsprong wordt de laatste hand gelegd aan de eerste vier bruggen. Het bureau IPV Delft ontwierp bruggen met een Betuws karakter; glooiend, robuust en karaktervol. Bij de betonnen verkeersbruggen en fietsbruggen is de ellipsvorm een terugkerend element. Zo hebben de slanke staanders, de houten handregel en de balusters […]

nijmegen – In de Nijmeegse Vinex-wijk De Waalsprong wordt de laatste hand gelegd aan de eerste vier bruggen. Het bureau IPV Delft ontwierp bruggen met een Betuws karakter; glooiend, robuust en karaktervol.

Bij de betonnen verkeersbruggen en fietsbruggen is de ellipsvorm een terugkerend element. Zo hebben de slanke staanders, de houten handregel en de balusters van het hekwerk een ellipsvormige doorsnede. Vanaf de stadszijde is elke baluster steeds een fractie schuin geplaatst ten opzichte van zijn voorganger. De laatste baluster maakt daardoor een hoek van 45 graden met de ondergrond. De asymmetrie van de brug markeert de overgang van het land naar de nieuwe stad.

Reageer op dit artikel