nieuws

Driemanspolder straks waterberging

bouwbreed Premium

den haag – De Nieuwe Driemanspolder tussen Leidschendam en Zoetermeer zal in de toekomst regelmatig onderstromen. De hoogheemraadschappen van Rijnland en Delfland hebben daarvoor een overeenkomst getekend. Daarin staan afspraken over de bestuurlijke samenwerking, de randvoorwaarden voor de afvoer van het water uit Delfland in de piekberging en de wijze van financiering. De inrichting van […]

den haag – De Nieuwe Driemanspolder tussen Leidschendam en Zoetermeer zal in de toekomst regelmatig onderstromen. De hoogheemraadschappen van Rijnland en Delfland hebben daarvoor een overeenkomst getekend. Daarin staan afspraken over de bestuurlijke samenwerking, de randvoorwaarden voor de afvoer van het water uit Delfland in de piekberging en de wijze van financiering.

De inrichting van de Nieuwe Driemanspolder en de polder Roeleveen tussen Leidschenveen en Zoetermeer gaat de komende jaren veranderen. De weilanden maken plaats voor berging van water, natuur en recreatie. Door het water anders te beheren, kan zowel de overlast als het tekort aan water worden tegengegaan.

Bij heftige regenval moet piekberging mogelijk zijn. Verwacht wordt dat dit eens in de 5 tot 25 jaar nodig zal zijn om bij extreem veel neerslag delen van de boezem, de grotere wateren, van Rijnland en Delfland te ontlasten. Daarnaast is het de bedoeling om in de Nieuwe Driemanspolder in de winter water op te slaan dat in de zomer weer kan worden gebruikt, de zogenaamde seizoensberging.

Reageer op dit artikel