nieuws

De rol van heimwee in de architectuur

bouwbreed Premium

haarlem – Hebben gevoelens van heimwee invloed op het ontwerpproces van architecten en speelt daarbij culturele achtergrond een rol? Het ABC architectuurcentrum in Haarlem heeft Carel Weeber en Vera Yanovshtchinksky gevraagd een expositie in te richten en een lezing te verzorgen. In het kader van de cultuurmanifestatie �Heimwee� in Haarlem organiseert het ABC architectuurcentrum op […]

haarlem – Hebben gevoelens van heimwee invloed op het ontwerpproces van architecten en speelt daarbij culturele achtergrond een rol? Het ABC architectuurcentrum in Haarlem heeft Carel Weeber en Vera Yanovshtchinksky gevraagd een expositie in te richten en een lezing te verzorgen.

In het kader van de cultuurmanifestatie �Heimwee� in Haarlem organiseert het ABC architectuurcentrum op maandagavond 29 november een lezing met beide architecten onder leiding van Bernard Hulsman.

De expositie van architect Yanovshtchinksky, afkomstig uit Rusland en Israël, draagt de naam �De geur van de vlakke ruimte� en is te zien tot en met 16 januari. De expositie �Reizen met de ex-architect� van Weeber, afkomstig uit de Nederlandse Antillen, is nog te zien tot en met 6 februari.

Beide tentoonstellingen en de lezing maken deel uit van de cultuuroverschrijdende manifestatie �Heimwee� in Haarlem, een co-productie van alle belangrijke culturele en maatschappelijke instellingen uit de provincie hoofdstad.

Nadere informatie over de exposities is te vinden onder: www. architectuurcentrum.nl

Reageer op dit artikel