nieuws

Complex voor 5000 scholieren in Hoorn

bouwbreed Premium

hoorn – De twee grootste scholengemeenschappen in West-Friesland, het openbare Atlas College en het Rooms Katholieke Tabor College, willen zich samen op een nieuw te bouwen campus in Hoorn vestigen. Het college van B en W steunt het plan voor een campus met 5000 scholieren. Beide scholen hebben samen ruim 7000 leerlingen waarvan er 5000 […]

hoorn – De twee grootste scholengemeenschappen in West-Friesland, het openbare Atlas College en het Rooms Katholieke Tabor College, willen zich samen op een nieuw te bouwen campus in Hoorn vestigen. Het college van B en W steunt het plan voor een campus met 5000 scholieren.

Beide scholen hebben samen ruim 7000 leerlingen waarvan er 5000 naar de avo/vwo-afdelingen op vier verschillende locaties in Hoorn gaan. De schoolbesturen denken met de komst van één complex beter onderwijs te kunnen bieden.

Hoogwaardiger, in een groter geheel tegen lagere kosten, vatte directeur B. Steenweg van het Atlas College samen.

Op de nieuwe campus moeten vijf gebouwen voor elk ongeveer duizend leerlingen komen. Ook de Hoornse wethouder J. van Es, verantwoordelijk voor de huisvesting van het voortgezet onderwijs is enthousiast. “Het concept is voor een provinciestadje als Hoorn nogal ingrijpend. Maar modern onderwijs vraagt om anders ingerichte ruimten.”

Hij verwacht overigens niet dat er al op korte termijn kan worden begonnen met de bouw. “We praten wel over ongeveer 60 miljoen euro. Dat betekent een gefaseerde invoering. Als we over vijf jaar kunnen beginnen met de helft van alle leerlingen, dus van elke school één locatie, ben ik al heel tevreden.”

De gemeenteraad heeft aangegeven meer bedenktijd nodig te hebben alvorens ze een principebesluit kan nemen. Het onderwerp zal niet eerder besproken worden dan in januari 2005.

Reageer op dit artikel