nieuws

College Culemborg valt door project OSV

bouwbreed Premium

culemborg – Het Culemborgse college is donderdagavond gevallen vanwege problemen rond het Ontwikkelingsprogramma Stedelijke Vernieuwing (OSV). Het college zegde in eerste instantie het vertrouwen op in verantwoordelijk wethouder J. Marringa. Tijdens ziekte is het dosier OSV, dat uit zeven deelprojecten bestaat, overgedragen aan een ander, waarop de zaak aan het rollen kwam. Met name over […]

culemborg – Het Culemborgse college is donderdagavond gevallen vanwege problemen rond het Ontwikkelingsprogramma Stedelijke Vernieuwing (OSV).

Het college zegde in eerste instantie het vertrouwen op in verantwoordelijk wethouder J. Marringa. Tijdens ziekte is het dosier OSV, dat uit zeven deelprojecten bestaat, overgedragen aan een ander, waarop de zaak aan het rollen kwam. Met name over het deelproject Nieuwstad, volgens een woordvoerder een wat complexere wijk tegen de binnenstad van Culemborg, bleek onduidelijkheid te bestaan over de gedane uitgaven tijdens de planfase.

De PvdA-fractie die van mening is dat het voltallige college verantwoordelijk is voor de administratie van het OSV en niet alleen PvdA-wethouder Marringa, diende tijdens de afgelopen raadsvergadering een motie van wantrouwen in tegen burgemeester en wethouders. Dertien raadsleden steunden de motie, zeven stemden tegen.

De gemeenteraad was niet te spreken over de uitvoering van het stadsvernieuwingsproject en zegde het vertrouwen op in het hele college.

Reageer op dit artikel