nieuws

Céramique kampt met legionella

bouwbreed Premium

maastricht – Beleggingsfonds Vesteda heeft in 25 appartementen aan de Avenue Céramique in Maastricht de legionellabacterie aangetroffen. De bewoners mogen zich er niet meer douchen. De helft van hen is door Vesteda in hotels ondergebracht. De bacterie, veroorzaker van de veteranenziekte, werd dinsdag tijdens een inspectie gevonden. De bewoners die hun eigen woning verkiezen boven […]

maastricht – Beleggingsfonds Vesteda heeft in 25 appartementen aan de Avenue Céramique in Maastricht de legionellabacterie aangetroffen. De bewoners mogen zich er niet meer douchen. De helft van hen is door Vesteda in hotels ondergebracht.

De bacterie, veroorzaker van de veteranenziekte, werd dinsdag tijdens een inspectie gevonden. De bewoners die hun eigen woning verkiezen boven een hotelkamer, kunnen zich elders in het gebouw douchen. Ze kunnen vermoedelijk pas dinsdag weer hun eigen douche gebruiken.

Vesteda is inmiddels begonnen de leidingen schoon te maken. De oorzaak van de verontreiniging is onbekend. Vesteda wil niet vooruitlopen op de mogelijke oorzaak van de verontreiniging. Volgens de GGD is de kans dat iemand ziek wordt doordat hij of zij in aanraking is geweest met de bacterie, uiterst klein, zei de woordvoerder van Vesteda. In het appartementencomplex wonen veelal managers van grote bedrijven, die er slechts tijdelijk verblijven. Het gaat om dure gemeubileerde huurappartementen.

Het Maastrichtse stadsdeel Céramique is een prestigieuze nieuwbouwwijk met vooral dure koop- en huurappartementen. Ceramique kwam in april vorig jaar in het nieuws toen daar een aantal balkons van complex Patio Sevilla instortte. Daardoor kwamen twee bewoners om het leven.

Reageer op dit artikel