nieuws

Cementproducent promoot eco-bouwen

bouwbreed

zürich – Holcim, een van de grootste cementproducenten wereldwijd, wil het ecologisch, duurzaam en sociaal verantwoord bouwen promoten. Daarvoor heeft het bedrijf de �Holcim Awards� ingesteld, met een prijzenpot van 2 miljoen US dollar. In december 2003 is de �Holcim Foundation for Sustainable Construction� opgericht. Vanaf heden kunnen architecten, ingenieurs, stedenbouwkundigen en anderen hun plannen […]

zürich – Holcim, een van de grootste cementproducenten wereldwijd, wil het ecologisch, duurzaam en sociaal verantwoord bouwen promoten. Daarvoor heeft het bedrijf de �Holcim Awards� ingesteld, met een prijzenpot van 2 miljoen US dollar.

In december 2003 is de �Holcim Foundation for Sustainable Construction� opgericht. Vanaf heden kunnen architecten, ingenieurs, stedenbouwkundigen en anderen hun plannen inzenden via de website www.holcimawards.org. Wonen en infrastructuur zijn de belangrijkste aandachtsgebieden, de inzendingen moeten voldoen aan vereisten van economische groei, ecologie en sociale verantwoordelijkheid.

De inzendingstermijn sluit op 31 maart 2005. Er zijn vijf regio�s met elk drie prijzen en een aantal vermeldingen en beloningen. De regionale winnaars dingen mee naar de wereldwijde Holcim Award, die in 2006 wordt uitgereikt.

Reageer op dit artikel