nieuws

Bouygues geeft Saur uit handen

bouwbreed Premium

saint quentin – Bouygues is van plan dochterbedrijf Saur voor 1,04 miljard euro van de hand te doen. Koper is deelnemingsmaatschappij PAI. Het Franse concern voert exclusieve onderhandelingen met PAI. De activiteiten van Bouygues� waterspecialist in Italië en Afrika worden niet in de deal betrokken. Bouygues behoudt als de transactie slaagt in Saur een aandeel […]

saint quentin – Bouygues is van plan dochterbedrijf Saur voor 1,04 miljard euro van de hand te doen. Koper is deelnemingsmaatschappij PAI. Het Franse concern voert exclusieve onderhandelingen met PAI. De activiteiten van Bouygues� waterspecialist in Italië en Afrika worden niet in de deal betrokken. Bouygues behoudt als de transactie slaagt in Saur een aandeel van 15 procent.

Saur werd in 1933 opgericht als bedrijf voor de ontwikkeling van stad en land. De onderneming heeft zich gespecialiseerd in de productie en distrubutie van drinkwater en de behandeling van afvalwater. Momenteel helpt Saur vijftig miljoen mensen aan schoon water en energie. Met 23.000 medewerkers behaalde de onderneming vorig jaar een omzet van 2,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel