nieuws

Bouw Amsterdam Dome onhaalbaar

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – De komst van de Amsterdam Dome in Amsterdam-Noord lijkt financieel niet haalbaar. Staatssecretaris Ross (sport) is niet bereid een bijdrage van 10 miljoen euro te geven voor de bouw van het multifunctionele sportpaleis. Het Finse entertainmentbedrijf JHC Holding zou samen met BAM Utiliteitsbouw het sportcomplex in het nieuwe centrum van Amsterdam-Noord ontwikkelen. De […]

AMSTERDAM – De komst van de Amsterdam Dome in Amsterdam-Noord lijkt financieel niet haalbaar. Staatssecretaris Ross (sport) is niet bereid een bijdrage van 10 miljoen euro te geven voor de bouw van het multifunctionele sportpaleis.

Het Finse entertainmentbedrijf JHC Holding zou samen met BAM Utiliteitsbouw het sportcomplex in het nieuwe centrum van Amsterdam-Noord ontwikkelen. De bouw vraagt een investering van 113 miljoen euro. Ruim 60 procent komt voor rekening van het Finse bedrijf; de rest zou moeten worden opgebracht door stadsdeel, provincie en Rijk.

Maar volgens Ross zal de hal onvoldoende internationale sportevenementen trekken. Daarmee lijkt het gebouw van de baan. De gemeente Amsterdam geeft geen toestemming als er geen deugdelijk businessplan op tafel ligt.

Reageer op dit artikel