nieuws

Bijna 37 miljoen voor stedelijke vernieuwing

bouwbreed Premium

den haag – Minister Dekker (VROM) trekt 36,7 miljoen euro uit voor stedelijke vernieuwing. Het overgrote deel van 33,3 miljoen euro gaat naar projecten in de gemeenten Haarlem (Delftwijk), Rotterdam (Twee kanten van de voordeur), Arnhem (Presikhaaf), Leiden (Kooiplein), Nijmegen (Willemskwartier), Breda en Tilburg (Ruimte om vooruit te komen), Heerlen (GMS), Helmond Binnenstad-Oost) en Amsterdam […]

den haag – Minister Dekker (VROM) trekt 36,7 miljoen euro uit voor stedelijke vernieuwing.

Het overgrote deel van 33,3 miljoen euro gaat naar projecten in de gemeenten Haarlem (Delftwijk), Rotterdam (Twee kanten van de voordeur), Arnhem (Presikhaaf), Leiden (Kooiplein), Nijmegen (Willemskwartier), Breda en Tilburg (Ruimte om vooruit te komen), Heerlen (GMS), Helmond Binnenstad-Oost) en Amsterdam (Kolenkitbuurt). Deze projecten vallen onder de 56-wijkenaanpak van Dekker, om door herstructurering de leefbaarheid in die wijken te vergroten.

Verder ontvangen 21 andere plannen van gemeenten, woningcorporaties, bewonersorganisaties en niet-commerciële instellingen in totaal 3,4 miljoen euro, zoals de gemeente Maastricht (Wonen op de belt), corporatie Woonbron Maasoevers (Hoogvliet) en de gemeente Hengelo (Adoptiewijk FC Twente).

Het geld komt uit het Innovatie Programma Stedelijke Vernieuwing (IPSV). In de jaren 2001-2004 is een totaalbedrag van ruim 210 miljoen euro door het IPSV verdeeld. Vanaf volgend jaar is er een zogeheten impulsbudget beschikbaar dat het IPSV vervangt.

Reageer op dit artikel