nieuws

Bij gelauwerd Freesmij blijft nuchterheid troef

bouwbreed Premium

mijdrecht – “Natuurlijk zijn we blij dat we de Goede Praktijken Prijs hebben gewonnen met onze aangepaste freesmachine”, zegt M. de Klerk, adjunct-directeur van de Nederlandse Frees Maatschappij. “Maar het betekent niet dat we onze innovatie op de markt brengen. We zijn uiteindelijk geen machinebouwer, maar een gww-bedrijf.”

De Nederlandse Frees Maatschappij, in de wandelgangen de Frees Mij, kreeg met de Goede Praktijken Prijs een belangrijke trofee in handen. De nationale onderscheiding was de bekroning van tien jaar onderzoek en productontwikkeling. Bovendien is de prijs gekoppeld aan een nominatie voor de European Good Practice Award, waarvan de winnaar eind november bekend wordt gemaakt. Voor een bedrijf dat zijn 125 medewerkers zowel binnen als buiten de landsgrenzen inzet, geen sinecure.

Nuchterheid

Niettemin is nuchterheid troef op de burelen van het hoofdkantoor in Mijdrecht. “Toen in de jaren negentig ontdekt werd dat kwartsstof misschien kanker kan veroorzaken, zijn we meteen gaan onderzoeken hoe we het vrijkomen van de stof kunnen tegengaan”, vertelt H. Vreeswijk. Hij is directeur van het bedrijf dat met zijn specialistische kennis van frezen bij onderhoud en renovatie van wegen en met het verwerken van asfalt jaarlijks zo�n 20 miljoen euro omzet.

Kort nadat binnen de Frees Mij het besluit was gevallen om het vrijkomen van kwartsstof tegen te gaan, bleek er een enorm obstakel te bestaan. “We hadden nauwelijks ervaring met het meten van de hoeveelheid stof die vrijkomt bij het frezen en dat maakte het moeilijk om er iets tegen te doen. Door het materiaal nat te houden probeerden we de uitstoot tegen te gaan, maar kwartsstof trekt zich niets aan van water. Zelfs als je een zeepoplossing gebruikt, kun je het niet binden. Het blijft stuiven”, legt Vreeswijk uit.

Die problematiek was geen reden om het onderzoek op een laag pitje te zetten. De leiding van het bedrijf, was vastbesloten om te zorgen voor veilige werkomstandigheden voor de medewerkers. In samenwerking met TNO, de Stichting Arbouw en de Duitse machinefabrikant Wirtgen werd uiteindelijk de oplossing gevonden in het aanpassen van de machinerie. De stalen wals die wordt gebruikt bij het frezen van asfalt is in een stalen kast geplaatst. Daarin wordt de lucht inclusief de kwartsstof via een slang weggezogen, waarna het restmateriaal via een transportband wordt afgevoerd. Zonder dat de machinist van de freesmachine of omstanders met de stof in aanraking kunnen komen.

Investering

“Alles bij elkaar hebben we ongeveer een miljoen euro geïnvesteerd in het aanpassen van ons machinepark”, aldus adjunct-directeur M. de Klerk. “We hebben het onderzoek van de grond af moeten opbouwen. Met de ervaring die we nu hebben kunnen we sneller vorderingen boeken. Dit is dan ook niet onze laatste innovatie.”

Ondanks het succes, is de Frees Mij niet van plan om de innovaties te gelde te maken. “De kennis die we opdoen met het tegengaan van kwartsstof is beschikbaar voor andere bedrijven. Die kunnen er hun voordeel mee doen”, aldus Vreeswijk. “Ik geloof niet dat we daarmee onze concurrenten in de kaart spelen. Betere arbeidsomstandigheden maken het werken in onze branche aantrekkelijker en dat is voor iedereen een positieve ontwikkeling.”

De Klerk: “Natuurlijk kijken we wel uit naar de uitreiking van de European Good Practice Award. We zijn in de winning mood.”

Reageer op dit artikel