nieuws

B+BTec ontwikkelt nieuwe glascapsule lijmankers

bouwbreed

zevenbergen – B+BTec ontwikkelde twee glascapsule lijmankers. De leverancier uit Zevenbergen rangschikt die onder de categorie zware jongens.

Ankertype UHL weerstaat zeer hoge trek- en afschuiflasten in hoogwaardige betonsoorten in combinatie met 8.8 staal of 316 en 4529 roestvaststaalkwaliteiten. Ankertype ERA is bestemd voor bevestigingen in gebieden waar aardbevingen voorkomen.

De letters UHL staan voor Ultra High Load, oftewel ultrazware belasting. Gecombineerd met een roestvaststalen ankerbout bevestigt dit anker bijvoorbeeld gevelelementen. In de berekening van B+Btec gaat deze verbinding langer mee dan een bevestiging met gegalvaniseerde ankerbouten. Dit geldt ook voor het aardbevingsbestendige ankertype ERA dat voor zware dynamische belastingen in de industrie kan worden gebruikt. De Zevenbergse leverancier adviseert de ERA en UHL voor de montage van staalconstructies of machinedelen die trillingen overbrengen naar de betonconstructie.

Een Japans rapport keurt de glascapsule lijmankers goed voor �zwaarbevestiging�, meldt B+BTec. Het bedrijf noemt een Japanse goedkeuring voor een Europese fabrikant “een uitzonderlijke erkenning”.

Lastcontrole

Vergeleken met chemische injectiesystemen kosten de glascapsule lijmankers ook minder. Bovendien hoeft slechts 3 procent van alle geplaatste ankers een lastcontrole te ondergaan, wat de kosten in tijd en mankracht reduceert.

Ankers die met injectiesystemen zijn gemonteerd, moeten volgens de Zevenbergse leverancier allemaal gecontroleerd. B+Btec voorziet de constructeur van montagegegevens en voert berekeningen uit. Het bedrijf verstrekt ook een kostenoverzicht van de verschillende lijmankersystemen.

Reageer op dit artikel