nieuws

Assen en AM Vastgoed geven centrum Ermelo oppepper

bouwbreed Premium

ermelo – De Twentse projectontwikkelaar Assen en AM Vastgoed zullen samen het centrum van Ermelo tot herontwikkeling brengen. Het met de gemeente overeengekomen plan omvat de aanleg van 5000 vierkante meter kantoor- en winkelvloer, de bouw van 130 tot 160 appartementen en de komst van twee ondergrondse parkeergarages.

In Ermelo zullen de historische waarden van de kern een nieuwe impuls krijgen. Op de plaats van de oude busremise verrijst een groot pleinwand waarvan historische panden en een bomenrij deel uit zullen maken. Het in de jaren zeventig afgebrande Huis van Barmhartigheid, stammend uit 1863, keert in zijn oude glorie terug en krijgt de bestemming kantoor.

Het benzinestation, dat nu nog een ongewenste blikvanger in de belangrijkste winkelstraat is, gaat tegen de vlakte. Voor de pompen krijgt Ermelo een pleintje terug, waardoor de zichtlijnen naar molen De Koe worden hersteld. De supermarkt van Albert Heijn keert met 4000 meter winkelruimte terug op het terrein van de oude busremise.

Bij het versterken van de woonfunctie van het centrum, mikken de ontwikkelaars vooral op koopwoningen in het goedkopere segment. Begin 2006 gaat de gedaantewisseling van Ermelo van start. De eerste gedeelten worden in 2008 opgeleverd.

AM Vastgoed en Assen Projekten uit Borne hebben vorig jaar een joint venture opgericht voor de gezamenlijke ontwikkeling van projecten.

De firma timmert aan de weg in de Enschedese wijk Stokhorst, Hardenberg en Ermelo. Voor de investeringen is 150 miljoen euro uitgetrokken. De herontwikkeling van het centrum van Ermelo staat voor 50 miljoen euro in de boeken.

Reageer op dit artikel