nieuws

Apeldoorn beëindigt overeenkomst over aanleg warmtenet

bouwbreed

APELDOORN – Het warmtenet dat in Apeldoorn ongeveer vijfduizend gebouwen van warmte uit de verbranding van kippenmest van Fibroned moet voorzien, zal niet door Nuon worden aangelegd. De gemeente heeft de overeenkomst beëindigd en is op zoek naar een andere partner voor de aanleg van het net. Nuon wilde het warmtenet pas aanleggen als zeker […]

APELDOORN – Het warmtenet dat in Apeldoorn ongeveer vijfduizend gebouwen van warmte uit de verbranding van kippenmest van Fibroned moet voorzien, zal niet door Nuon worden aangelegd. De gemeente heeft de overeenkomst beëindigd en is op zoek naar een andere partner voor de aanleg van het net.

Nuon wilde het warmtenet pas aanleggen als zeker is dat Fibroned er ook echt komt. Dat is nog onzeker zolang de vergunningverlening aan Fibroned nog bij de Raad van State loopt. Er zijn echter ook andere warmtebronnen mogelijk. De gemeente Apeldoorn wil intussen niet op Nuon wachten, in verband met de planning van woningbouw in nieuwbouwwijk Zuidbroek en woningbouwproject Zonnehoeve.

De afgelopen periode is over alternatieven gesproken die volgens Nuon alleen tegen hogere aansluitbijdragen rendabel zouden zijn, maar de gemeente heeft al een maximum voor die aansluitkosten vastgesteld en wijkt daar niet van af.

Reageer op dit artikel