nieuws

AM rukt Churchill House uit hart van Ierse hoofdstad

bouwbreed Premium

belfast – Met een geweldige klap is AM het ontwikkelingsplan Victoria Square in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast gestart. Honderd kilo springstof was nodig om het overbodige zeventien bouwlagen hoge Churchill House uit de weg te ruimen.

De sloop van het Churchill House is het startsein van een van Europa�s grootste binnenstedelijke vernieuwingsprojecten. Drieduizend werknemers worden ingezet om op een vijftien hectare groot terrein te herscheppen in een vitaal winkelgebied met 75.000 commercieel te verhuren vierkante meters. Victoria Square krijgt naast winkels en ondergrondse parkeergarages kantoren en appartementen.

AM heeft een van de grootste warenhuizen van Groot-Brittannië House of Fraser gelokt als publiekstrekker van het project. De warenhuisketen neemt 18.500 meter winkelvloer voor zijn rekening.

Middelpunt van Victoria Square wordt een 45 meter hoge glazen koepel, van waaruit in panoramablik uitzicht bestaat op Belfast en omgeving. In het in 2007 op te leveren nieuwe stadshart van Belfast ontstaat werkgelegenheid voor drieduizend Noord-Ieren.

“We willen na het sloopwerk zo snel mogelijk beginnen aan de volgende fase: de bouw van een parkeergarage voor duizend auto�s”, aldus directeur P. Sargent van AM Groot-Brittannië. Het Victoria Square kan volgens hem goed meehelpen om het imago van Belfast op te waarderen tot een winkelstad van luxe en kwaliteit”.

Reageer op dit artikel