nieuws

Afwijzing bebouwing bij Kromme Rijn

bouwbreed Premium

utrecht/bunnik – De nieuwbouw in het buitengebied van Bunnik dreigt door de provincie Utrecht te worden afgewezen. Volgens plannen van de stadsregio BRU, zouden er 5000 woningen worden gebouwd. Voor het bestuur van het BRU, het samenwerkingsverband tussen Utrecht en negen omliggende gemeenten, is bouwen bij Bunnik een speerpunt. In 2010 moeten daar al bouwactiviteiten […]

utrecht/bunnik – De nieuwbouw in het buitengebied van Bunnik dreigt door de provincie Utrecht te worden afgewezen. Volgens plannen van de stadsregio BRU, zouden er 5000 woningen worden gebouwd.

Voor het bestuur van het BRU, het samenwerkingsverband tussen Utrecht en negen omliggende gemeenten, is bouwen bij Bunnik een speerpunt. In 2010 moeten daar al bouwactiviteiten te zien zijn. De meerderheid van de partijen in de Provinciale Staten van Utrecht voelen er echter niets voor. PvdA-statenlid J.L.N. Schreurs van de commissie Ruimte en Groen: “De nieuwbouw is gepland in het gebied van de Kromme Rijn. Dit is een waardevol natuurgebied dat open en groen moet blijven. Het beleid van de provincie is om deze gebieden te beschermen.”

Volgens Schreurs kijkt de provincie met het Streekplan Utrecht 2005-2015 naar het belang van natuur en milieu voor de hele provincie. Maar hoe zit het dan met bijvoorbeeld Rijnenburg, ten zuiden van Leidsche Rijn en de A12, wat inmiddels wel aangewezen is als bouwlocatie? Schreurs: “Over dit gebied zijn de meningen verdeeld, maar het bevond zich al in een andere fase. Planologisch had het de status van uitbreidingslocatie en dan is het niet meer terug te draaien. Bunnik was aangemerkt als zoeklocatie en daarmee stond nog niet vast of het gebied bebouwd mag worden.”

Op 13 december nemen provinciale staten, mede op basis van het advies van de commissie Ruimte en Groen, een definitieve beslissing over het Streekplan.

Reageer op dit artikel