nieuws

Aalsmeer bouwt 600 ouderenwoningen

bouwbreed Premium

AALSMEER – In Aalsmeer en de omringende dorpen moeten de komende tien jaar ruim 600 ouderenwoningen worden gebouwd. Dat heeft de gemeente Aalsmeer becijferd. De woningen worden onderdeel van vijf nieuw te vormen woon-zorgzones. In Aalsmeer zal de komende jaren het aantal inwoners van 65 jaar en ouder met de helft toenemen. Nu al is […]

AALSMEER – In Aalsmeer en de omringende dorpen moeten de komende tien jaar ruim 600 ouderenwoningen worden gebouwd. Dat heeft de gemeente Aalsmeer becijferd. De woningen worden onderdeel van vijf nieuw te vormen woon-zorgzones.

In Aalsmeer zal de komende jaren het aantal inwoners van 65 jaar en ouder met de helft toenemen. Nu al is er een tekort aan ouderenwoningen. De bouw van woningen door corporatie Eigen Haard Olympus Wonen wordt gecombineerd met wijksteunpunten en een drempelvrije openbare ruimte.

Voor driehonderd woningen zijn de plannen al in ontwikkeling. Zo komen er 120 woningen in Kudelstaart en elk honderd ouderenwoningen in de nieuwbouwwijken Nieuw Oosteinde en Hornmeer. Voor de overige woningen worden nog locaties gezocht.

Reageer op dit artikel