nieuws

Zwevende grasmat voor Arena

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – De Amsterdam Arena wil het voetbalveld 80 meter de lucht in kunnen takelen. De grasmat wordt bijna tot aan het dak getild, waardoor geen licht meer door het dak binnenvalt en de Arena verandert in een soort zwarte doos. Dat maakt de voetbaltempel geschikter voor allerlei grootschalige evenementen en concerten. De zwevende grasmat […]

AMSTERDAM – De Amsterdam Arena wil het voetbalveld 80 meter de lucht in kunnen takelen. De grasmat wordt bijna tot aan het dak getild, waardoor geen licht meer door het dak binnenvalt en de Arena verandert in een soort zwarte doos. Dat maakt de voetbaltempel geschikter voor allerlei grootschalige evenementen en concerten.

De zwevende grasmat is volgens de directie van de Arena een wereldprimeur. Die vindt doorgang zodra Ajax akkoord gaat met het spelen op kunstgras, want het gewicht van het huidige veld, waar nog zestig centimeter aarde onder zit, is te zwaar om op te takelen. De kosten voor het ambitieuze project bedragen 10 tot 20 miljoen euro, afhankelijk van de aan te brengen voorzieningen, zoals verwarming.

Reageer op dit artikel