nieuws

World Wide Auctioneers graag naar Amsterdam

bouwbreed Premium

amsterdam – Klapperende tentzeilen, draaiende dieselmotoren en de monotone stem van de veilingmeester. Het veilen van klein en groot materieel in de Amsterdamse haven gaat niet geruisloos voorbij. Veilingbedrijf World Wide Auctioneers (WWA) komt graag naar Amsterdam, dat als een potentiële vestigingsplaats wordt gezien.

Vrijdagmiddag een uur of één. De zon schijnt en dat maakt de harde wind wat minder onaangenaam bij het �wandelen� langs de honderden in rij opgestelde machines. Wat je hier ziet, is vooral het wat grotere materieel voor de bouw-, constructie- en transportsectoren. Het merendeel van de machines is van overal ter wereld naar Amsterdam verscheept, waar vervolgens van overal ter wereld kopers naar toe vliegen of rijden om hun slag te slaan.

Dergelijke veilingen worden overigens veel vaker gehouden door WWA, maar dan op andere werelddelen.

De veilingmeester, uiteraard met een onverstaanbaar Amerikaans accent en het spreektempo dat bij zijn vak hoort, rijdt in zijn truck-met-luidsprekers van kavel naar kavel, waar de potentiële kopers zich bij tientallen verdringen om het onderhanden �lot�. Wie zijn hand opsteekt, bepaalt hier de prijs. Er worden in hoog tempo handen opgestoken. Als dit het normale veilingtempo is, dan kan WWA nog voor het diner de poorten sluiten en een nieuw succes op de lange lijst bijschrijven.

Testproject

Bulldozers, graafmachines, vrachtauto�s in alle soorten en maten, maar ook generatoren, een losse cabine, grijper, bak of een cementmolentje. Of heeft u liever een gloednieuwe lichtmast of zo�n klein maar krachtig terreinmotortje? WWA veilt alles en doet dat zonder beperkingen, ofwel er is geen bodemprijs. En dat stellen de potentiële kopers wel op prijs. Want dan maak je nog wel eens kans op een echt koopje.

WWA hield in juli van dit jaar in Amsterdam al een dergelijke materieelveiling. Die verliep zodanig succesvol dat er al snel een tweede volgde, die afgelopen donderdag en vrijdag is gehouden op een bedrijventerrein in de Amerikahaven. Volgens het Amsterdamse Havenbedrijf zijn beide veilingen een test om te beoordelen of Amsterdam een goede vestigingsplaats is voor het regelmatig houden van dergelijk internationale materieelveilingen. Het havenbedrijf ondersteunt de veiling van harte, want het kan honderden arbeidsplaatsen betekenen en extra scheepvaartlijnen. Bij de afgelopen veiling alleen al waren 200 personeelsleden ingezet, voornamelijk om de machines naar de veilingplaats te rijden en ze daar verkoopgereed te maken.

Reageer op dit artikel