nieuws

Woning voor starters onder voorwaarden

bouwbreed Premium

rotterdam – Woningcorporatie Com.wonen biedt starters op de woningmarkt een woning aan op voorwaarde dat ze zich inzetten voor de leefbaarheid van de buurt. Op die manier wil de corporatie doorstroming op de woningmarkt bevorderen en verpaupering te lijf gaan. Starters die zijn geselecteerd voor een woning in een flat aan de Librije in Schollevaar […]

rotterdam – Woningcorporatie Com.wonen biedt starters op de woningmarkt een woning aan op voorwaarde dat ze zich inzetten voor de leefbaarheid van de buurt. Op die manier wil de corporatie doorstroming op de woningmarkt bevorderen en verpaupering te lijf gaan.

Starters die zijn geselecteerd voor een woning in een flat aan de Librije in Schollevaar Oost moeten zich drie jaar aan de voorwaarden houden die Com.wonen heeft opgesteld. Zo moeten ze zich op verschillende manieren inzetten voor de leefbaarheid in de flat, een bewonerscommissie oprichten en krijgen ze een cursus bemiddeling. Van de bewoners wordt ook verwacht dat ze initiatief nemen tot het organiseren van bewonersactiviteiten. Wie zich drie jaar aan die voorwaarden houdt, krijgt vervolgens een ruimere woning in Capelle aangeboden.

Het Woonervaringsproject moet de samenhang in het complex bevorderen. Dat is hard nodig, want het complex uit de jaren zestig had te maken met verpaupering en overlast. Door een verhuurstop staat het inmiddels grotendeels leeg.

Com.wonen denkt met de gekozen �Woonervaringstrategie� twee vliegen in een klap te slaan: jongeren leren functioneren als huurder en buurman. En de corporatie doet iets voor starters, die in het huidige systeem weinig kans maken op woningtoewijzing.

Wordt de aanpak een succes, dan gaat de Rotterdamse corporatie die ook elders toepassen.

Reageer op dit artikel