nieuws

Winst ABB neemt in derde kwartaal toe

bouwbreed

zurich – Het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB heeft het afgelopen derde kwartaal 98 miljoen dollar nettowinst gemaakt. Dat is een behoorlijke verbetering ten opzichte van de 283 miljoen dollar verlies die in de vergelijkbare periode vorig jaar werd geschreven. De groei bleef echter aan de lage kant ten opzichte van de verwachtingen van analisten. Die hadden […]

zurich – Het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB heeft het afgelopen derde kwartaal 98 miljoen dollar nettowinst gemaakt. Dat is een behoorlijke verbetering ten opzichte van de 283 miljoen dollar verlies die in de vergelijkbare periode vorig jaar werd geschreven.

De groei bleef echter aan de lage kant ten opzichte van de verwachtingen van analisten. Die hadden gerekend op een cijfer tussen de 94 en 160 miljoen dollar.

De omzet nam toe van 4,5 miljard naar 4,8 miljard dollar. “We gaan door met het verbeteren van onze prestaties”, sprak topman J. Dormann.

Hij verwacht de omzet- en winstgroei voor het gehele jaar in dubbele cijfers te kunnen schrijven. ABB gaat vooral in China investeren. Dormann wil tegen 2008 de omzet aldaar hebben verdubbeld van 2 tot 4 miljard dollar.

Reageer op dit artikel