nieuws

Wienerberger groeit in Centraal Europa

bouwbreed Premium

wenen – Wienerberger zet zijn expansie in Centraal Europa voort. Dochterbedrijf Semmelrock investeert in zowel Polen, Hongarije en Slowakije. In het noorden van Polen neemt Semmelrock 70 procent over van straatstenenfabrikant Kombet. Mede dankzij de vestigingen in Danzig, Kobiel en Gliwice is Wienerberger inmiddels in alle regio�s van het land sterk vertegenwoordigd. “Polen kent een […]

wenen – Wienerberger zet zijn expansie in Centraal Europa voort. Dochterbedrijf Semmelrock investeert in zowel Polen, Hongarije en Slowakije.

In het noorden van Polen neemt Semmelrock 70 procent over van straatstenenfabrikant Kombet. Mede dankzij de vestigingen in Danzig, Kobiel en Gliwice is Wienerberger inmiddels in alle regio�s van het land sterk vertegenwoordigd. “Polen kent een traditionele straatstenenmarkt. Het aandeel van de hoogwaardige bestratingssystemen is nog gering”, aldus directeur R. Holzer. Semmelrock wil binnen drie jaar van zijn huidige positie als nummer vier oprukken tot tweede producent van betonstenen in Polen. In Hongarije bouwt Semmelrock in het Oost-Hongaarse Miskolc een moderne betonsteenfabriek die medio volgend jaar in productie gaat. De vestiging rekent op export naar het nabijgelegen Roemenië en Slowakije.

Semmelrock voert bovendien de productie op in de Slowaakse fabriek te Sered. De nieuwe investeringen in Centraal Europa vergen Wienerberger 12,4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel