nieuws

Weer tegenslag bij theater Middelburg

bouwbreed

middelburg – De voortdurende tegenslagen bij de bouw van het theater in Middelburg zijn geen reden het project voortijdig te stoppen, zo vindt een meerderheid van de gemeenteraad. De aanleg van de bouwput door aannemer TBI Beton- en Waterbouw Voormolen liep al een aantal malen vertraging op. Op dit moment zorgt de scheiding van water […]

middelburg – De voortdurende tegenslagen bij de bouw van het theater in Middelburg zijn geen reden het project voortijdig te stoppen, zo vindt een meerderheid van de gemeenteraad.

De aanleg van de bouwput door aannemer TBI Beton- en Waterbouw Voormolen liep al een aantal malen vertraging op. Op dit moment zorgt de scheiding van water en slib voor problemen. Er zijn meer slibdeeltjes en veenlagen aangetroffen dan verwacht. De afscheidingsinstallatie bleek daardoor onvoldoende te werken. Daarom wordt nu een slibleiding aangelegd.

De nieuwe vertraging en de extra voorzieningen leiden tot extra kosten van ruim 1,3 miljoen euro. Afgesproken is dat de gemeente daarvan 8 ton voor haar rekening neemt en de aannemer zo�n 5 ton.

Gemeentelijk projectleider J. Lievense verwacht nu dat volgend maand de betonnen vloer kan worden gestort.

Reageer op dit artikel