nieuws

Wavin wil dochter Vaillant overnemen

bouwbreed

zwolle – Wavin wil leidingenproducent Hepworth Building Product overnemen van de Vaillant Groep. Het Zwolse concern voert momenteel een boekenonderzoek uit en wacht op toestemming van de mededingingsautoriteiten. Hepworth maakt en verkoopt kunststof, gres en betonnen leidingsystemen. De onderneming boekte vorig jaar met 1700 werknemers een omzet van 226 miljoen euro. Hepworth beschikt over een […]

zwolle – Wavin wil leidingenproducent Hepworth Building Product overnemen van de Vaillant Groep. Het Zwolse concern voert momenteel een boekenonderzoek uit en wacht op toestemming van de mededingingsautoriteiten.

Hepworth maakt en verkoopt kunststof, gres en betonnen leidingsystemen. De onderneming boekte vorig jaar met 1700 werknemers een omzet van 226 miljoen euro. Hepworth beschikt over een tiental productielocaties in Europa en China. Ongeveer 75 procent van de omzet wordt behaald in het Verenigd Koninkrijk, waar het hoofdkantoor van Hepworth staat.

Wavin is in Europa marktleider op het gebied van kunststof leidingen. Het concern realiseerde in 2003 een omzet van ongeveer 1 miljard euro en is actief in 27 Europese landen. Vaillant is wereldwijd actief op de markt voor huisverwarming en comfort. Beide ondernemingen verwachten eind dit jaar meer details te kunnen geven over de transactie.

Reageer op dit artikel