nieuws

Van Lith neemt D&S Houtconstructie over

bouwbreed Premium

beverwijk – De Van Lith Groep uit Beverwijk heeft het Zaanse D&S Houtconstructie overgenomen van Koninklijke Jongeneel. Dat is onlangs bekendgemaakt. Bij het overgenomen bedrijf werken zeven mensen en enkele uitzendkrachten. De jaaromzet bedraagt ongeveer 2 miljoen euro. Jongeneel kan zich hierdoor toeleggen op de hoofdactiviteit, het leveren van hout, plaat- en afbouwmaterialen. “We zijn […]

beverwijk – De Van Lith Groep uit Beverwijk heeft het Zaanse D&S Houtconstructie overgenomen van Koninklijke Jongeneel. Dat is onlangs bekendgemaakt.

Bij het overgenomen bedrijf werken zeven mensen en enkele uitzendkrachten. De jaaromzet bedraagt ongeveer 2 miljoen euro. Jongeneel kan zich hierdoor toeleggen op de hoofdactiviteit, het leveren van hout, plaat- en afbouwmaterialen. “We zijn een toeleverancier en geen productiebedrijf”, legt A. Koomen, algemeen directeur van Jongeneel uit. “Dat is de reden dat wij op zoek zijn gegaan naar een koper voor D&S.”

Het verkochte bedrijf maakt houten prefab onderdelen en halffabrikaten zoals dakkapellen, bergingen en gevels. Ook houtskeletbouwwoningen en garagedaken staan op het programma. Ze zijn bestemd voor utiliteits- en woningbouw en renovatieprojecten.

De Van Lith Groep bestaat uit drie bedrijven in Nederland: Van Lith BV, P. Meijer BV en Van der Pijl BV. Daarnaast behoren ook een timmerfabriek en het in Polen gevestigde houtconstructiebedrijf Pol-Ned tot het concern. De verschillende ondernemingen werken zelfstandig. D&S Houtconstructie verhuist uiterlijk per 1 januari van Zaandam naar Beverwijk.

Reageer op dit artikel