nieuws

TU Delft op zoek naar jonge bruggenbouwers

bouwbreed Premium

delft – Naar de overkant! Dat is de naam van de tentoonstelling die tot en met zondag 29 mei te zien is in het Techniek Museum van de Technische Universiteit Delft. Doel van de expositie is jongeren te interesseren voor civiele techniek.

De tentoonstelling loopt als een rode draad door het Jaar van de Brug, dat door de TU Delft wordt georganiseerd. In dat kader hebben tot en met 31 augustus volgend jaar uiteenlopende activiteiten plaats. Zo worden bruggenbouwwedstrijden gehouden, waarbij scholieren uit de bovenbouw van het middelbaar onderwijs met elkaar in de ring gaan om de titel �Beste Bruggenbouwers�. Verder staan op het programma wedstrijden zand- en spaghettibruggen bouwen.

“Het doel van de campagne is scholieren van de basisschool en het voortgezet onderwijs te interesseren voor techniek en een technische opleiding, in het bijzonder de studie civiele techniek”, aldus een toelichting van de TU Delft.

De expositie in het Techniek Museum is eveneens voor dat doel opgezet. “De tentoonstelling laat de bezoeker via schetsen. modellen en testopstellingen spelenderwijs ontdekken wat de antwoorden op deze vragen zijn”, informeert de TU Delft. “Het ontwerpatelier bij de tentoonstelling biedt daarna de mogelijkheid zelf een brug te ontwerpen en te bouwen.” Verder zijn er onderwijsprogramma�s en een bruggenworkshop ontwikkeld, gericht op het basis- en middelbaar onderwijs.

Het Techniek Museum aan de Ezelsveldlaan 61 in Delft is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Reageer op dit artikel