nieuws

Toon van den Ahlmann (64) overleden

bouwbreed Premium

den haag – In zijn woonplaats Hoogerheide (België) is gisteren op 64-jarige leeftijd Toon van den Ahlmann overleden. Toon, of Antoon van den Oord zoals hij officieel heette, was met zijn immer aanwezige witte pet een markante persoonlijkheid in de Nederlandse bouwmachinewereld. Hij overleed aan een hartstilstand in het café dat hij na zijn pensionering […]

den haag – In zijn woonplaats Hoogerheide (België) is gisteren op 64-jarige leeftijd Toon van den Ahlmann overleden. Toon, of Antoon van den Oord zoals hij officieel heette, was met zijn immer aanwezige witte pet een markante persoonlijkheid in de Nederlandse bouwmachinewereld. Hij overleed aan een hartstilstand in het café dat hij na zijn pensionering kocht.

Van oorsprong had hij samen met twee broers een wegenbouwbedrijf in Ammerzoden. In 1973 begonnen ze met de import van de Ahlmann-zwenkladers, een jaar later resulterend in de oprichting van Ahlmann Nederland BV, eveneens in Ammerzoden. Halverwege de jaren tachtig werden de bedrijven gesplitst. De beide broers bleven in de gww en Toon ging door met Ahlmann Nederland. Door de jaren heen een zeer succesvol bedrijf.

In 2000 nam Toon officieel afscheid, nadat hij het bedrijf had overgedragen aan zijn zoon Arjan.

Op de dag van het overlijden van Toon van den Oord verbleef zijn zoon in het buitenland. Gisteren was daarom nog niet besloten wanneer de begrafenis plaatsheeft.

Reageer op dit artikel