nieuws

Tipgeld Hornbach voor snelle groei

bouwbreed Premium

amsterdam – Bouwmarktconcern Hornbach heeft zon haast om uit te breiden, dat het concern 150.000 euro uitlooft voor tips die leiden tot de aankoop van aantrekkelijke grondstukken.

De bouwmarktreus uit het Duitse Bornheim wil over Nederland een net spannen van vijftien tot twintig megavestigingen. In 1997 opende het concern in Zaandam zijn eerste verkooppunt. Inmiddels zijn her en der verspreid over het land acht winkelcentra in gebruik.

De gecombineerde bouwmarkten en tuincentra van Hornbach beschikken gemiddeld over een hectare winkelvloer en ruimte voor vierhonderd parkeerplaatsen. De onderneming zoekt voor zijn uitbreidingsplannen dan ook naar grondstukken van minstens 25.000 vierkante meter.

Bij wijze van lokkertje verschijnen komende maanden advertenties in kranten waarin 150.000 euro in het vooruitzicht wordt gesteld voor bedrijven, makelaars of particulieren die met geschikte percelen op de proppen komen.

Hornbach is van plan komende jaren meer aandacht te besteden aan de professionele bouwbedrijven. In 2006 wordt de vestiging in Nieuwerkerk aan de IJssel uitgebreid met een overdekte drive-in.

Doel is een faciliteit te bieden waar de gekochte artikelen direct kunnen worden in- en opgeladen in busjes en aanhangers. Met de drive-ins zegt Hornbach zich te richten op zowel klusbedrijven als particulieren. Daar waar mogelijk krijgen alle nieuwe centra van Hornbach een drive-in.

Het winkelnet van Hornbach is afgelopen jaren snel gegroeid tot 110 vestigingen in acht landen.

Reageer op dit artikel