nieuws

Te bewerken hout simpel fixeren met de Minimach

bouwbreed Premium

den haag – Als je een flinke stofzuiger bij de hand hebt, is het mogelijk om kleine voorwerpen op een werkbank te fixeren zonder lijmklemmen. De crux zit m in de toepassing van de Minimach van Lamello, een lichtgewicht vacuümplaat die zichzelf aan het werkoppervlak zuigt en voorwerpen aan de bovenzijde vastklemt.

De onderzijde van de Minimach heeft een flexibele rubberen dichtingsstrip die ervoor zorgt dat het apparaat als het op een effen oppervlak wordt geplaatst zich aan het oppervlak vastklemt door middel van een stofzuiger die de lucht afzuigt. De bovenkant is opgedeeld in twaalf cellen. In iedere cel bevindt zich een ventiel. Als een werkstuk wordt aangedrukt, duwt het in de onderliggende cel een kogel in het ventiel naar beneden waardoor het ventiel zich opent en het werkstuk wordt aangezogen.

Volgens een opgave van Lamello is de Minimach onder andere toe te passen bij te schuren voorwerpen, allerhande bovenfreeswerk en schaven met de hand. De vermogensbron kan een stofzuiger zijn met een minimaal vermogen van 1000 watt of een vacuümpomp met een vermogen van 6 kubieke meter per uur. De minimum afmetingen van een werkstuk zijn 95 bij 95 millimeter en maximaal 1.220 bij 1.220 millimeter. Lamello presenteert de Minimach op de Houtbeurs 2004. De introductieprijs bedraagt 129 euro exclusief btw. Informatie is te verkrijgen bij Lamello Belgium in Zulte, telefoon +32(0)56 627950 of via info@lamello.be

Reageer op dit artikel