nieuws

Sonderen met robot biedt voordelen

bouwbreed Premium

ede – IJB Geotechniek, onderdeel van IJsselmeerbeton uit Lemmer, toonde op de Funderingsdag in Ede een sonderingsrobot. Deze is gemonteerd in een �track truck�, een vrachtwagen die zich ook op rupsbanden kan verplaatsen. De robot biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele machines. Hij wordt door één man bediend, in plaats van twee. De […]

ede – IJB Geotechniek, onderdeel van IJsselmeerbeton uit Lemmer, toonde op de Funderingsdag in Ede een sonderingsrobot. Deze is gemonteerd in een �track truck�, een vrachtwagen die zich ook op rupsbanden kan verplaatsen.

De robot biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele machines. Hij wordt door één man bediend, in plaats van twee. De robot werkt met buizen van anderhalve meter. Hij werkt continu en de gegevens van de conus worden niet via een kabel, maar met lichtsignalen naar boven doorgegeven.

Volgens de sondeermeester werkt de robot iets sneller dan een handmatig bediende machine.

De sondeerrobot is geleverd door A.P. van den Berg Machinefabriek BV uit Heerenveen. Volgens IJsselmeerbeton, fabrikant van betonpalen maar ook leverancier van diensten en prefab funderingssystemen, is de robot nog steeds de enige in Nederland.

Reageer op dit artikel