nieuws

Skanska: Asfalteringsbranche heeft vrouwen nodig

bouwbreed Premium

stockholm – De Zweedse wegenbouwbranche juicht een initiatief van Skanska toe om vrouwen te werven voor asfalteringswerk. Concurrent Vägverket Produktion meent dat er grote behoefte bestaat aan vrouwelijke asfalteerders om de speciale mannencultuur in het wereldje te doorbreken. Skanska heeft daartoe een poging gedaan met een gerichte advertentiecampagne en kreeg daarop 300 sollicitaties binnen van […]

stockholm – De Zweedse wegenbouwbranche juicht een initiatief van Skanska toe om vrouwen te werven voor asfalteringswerk. Concurrent Vägverket Produktion meent dat er grote behoefte bestaat aan vrouwelijke asfalteerders om de speciale mannencultuur in het wereldje te doorbreken. Skanska heeft daartoe een poging gedaan met een gerichte advertentiecampagne en kreeg daarop 300 sollicitaties binnen van vrouwen.

De eisen van Skanska: bezit van een rijbewijs en enige vertrouwdheid met het omgaan met machines. Vijf dames werden geselecteerd en krijgen een tweejarige betaalde opleiding met theorie en praktijk met als einddoel een definitieve aanstelling. Vägverket Produktion wil het voorbeeld volgen, zo heet het van de kant van chef Stig Lennartsson in de nieuwsbrief van het bedrijf. “De asfalteringsbranche heeft vrouwen nodig, want die hebben een heel andere kijk op hun werk dan mannen. Deze geven er de voorkeur aan om in caravans ver van huis te gaan wonen en maken werkdagen van twaalf tot vijftien uur om een hele of halve dag vrij te kunnen zijn. Dat is niet juist en moet anders,” stelt Lennartsson die erkent dat bij zijn bedrijf nog nooit een vrouw heeft gesolliciteerd naar een baan in de asfaltering

Reageer op dit artikel