nieuws

Schuifdeur Merford doorstaat drie uur Rws-brandkromme

bouwbreed Premium

gorinchem – Merford ontwikkelde een brandwerende deur voor extreme omstandigheden. Deze brandwerende schuifdeur wordt afgehangen aan de vuurzijde en weerstaat drie uur achtereen de Rijkswaterstaat (Rws)-brandkromme.

Deze kromme met temperaturen tot 1350 graden Celsius geldt specifiek voor tunneltrajecten.

Het bedrijf uit Gorinchen maakte eerder een brandschuifdeur en een branddraaideur die aan dezelfde brandkromme voldoen. De schuifdeur werd altijd geplaatst aan de niet-vuurzijde. In de praktijk kwamen situaties voor dat de schuifdeur wel aan de vuurzijde gemonteerd moest worden. Merford ontwikkelde daarvoor een aangepaste brandschuifdeur die als type MHC 2 de drie uur durende brandtest van RWS doorstond.

De schuifdeur is opgebouwd uit een sendzimir verzinkt stalen binnen- en buitenbeplating. Die is bevestigd aan een stalen frame. Als vulling gebruikt Merford brandwerend cellenmateriaal. In de dagopening zit een stalen werkframe waarmee de deur rook- en luchtdicht wordt afgewerkt. De fabrikant ontwikkelde een mechanisme dat maximaal 10 kilo aan kracht vergt om de zelfsluitende deur te openen.

Merford adviseert de MHC 2 onder meer als vluchtdeuren voor tunnels en parkeergarages. De brandwerendheid kwaliteiten zijn gebaseerd op NEN 6069 oftewel de RWS curve. De deur blijft 180 minuten vlamdicht en is voor die periode ook thermisch op straling geïsoleerd.

Reageer op dit artikel