nieuws

RWS betrekt marktpartijen vroeg bij aanleg Westrandweg

bouwbreed

den haag – Rijkswaterstaat benadert al in de tweede helft van oktober marktpartijen voor het project Westrandweg. Het is volgens een woordvoerder voor het eerst dat zoiets meteen bij de inspraak- en Tracéwetprocedures gebeurt. De nieuwe weg verbindt de A10 ten zuiden van de Coentunnel met het knooppunt Raasdorp (A5/A9).

Rijkswaterstaat hoopt het bedrijfsleven op een innovatieve manier bij de aanleg van de Westrandweg te betrekken. Het voordeel hiervan is dat de opdrachtgever alle kennis en creativiteit van het bedrijfsleven bij de aanleg kan gebruiken. Verder kan op die manier al in een zeer vroeg stadium een beoordeling volgen van de financiële en technische haalbaarheid van bepaalde wensen en oplossingen uit de inspraakrondes.

Volgens Rijkswaterstaat snijdt het mes aan twee kanten. “Meer kwaliteit en een extra slot op de deur tegen al te hoge risico�s”, verklaart de dienst. Normaal benadert Rijkswaterstaat de markt pas na de inspraak- en Tracéwetprocedures.

Rijkswaterstaat verwacht dat deze nieuwe aanpak vragen oproept over onder meer de mogelijkheden van inspraak in de twee nog komende rondes. Vandaar dat gisteren en vandaag voor publiek spreekuren zijn gehouden met deskundigen van het projectteam.

De Westrandweg en de Tweede Coentunnel moeten in maart 2012 klaar zijn. De nieuwe weg krijgt twee keer twee rijstroken.

Reageer op dit artikel