nieuws

Rodamco Asia verlaat Amsterdamse beurs

bouwbreed Premium

amsterdam – Vastgoedfonds Rodamco Asia blaast op 29 oktober zijn aftocht op de Amsterdamse effectenbeurs. Dat heeft de onderneming gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Rodamco Asia komt in handen van ING, dat inmiddels 95,3 procent van de aandelen in handen heeft. Voor de overige aandelen loopt een uitkoopprocedure. Rodamco Asia boekte in […]

amsterdam – Vastgoedfonds Rodamco Asia blaast op 29 oktober zijn aftocht op de Amsterdamse effectenbeurs. Dat heeft de onderneming gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Rodamco Asia komt in handen van ING, dat inmiddels 95,3 procent van de aandelen in handen heeft. Voor de overige aandelen loopt een uitkoopprocedure.

Rodamco Asia boekte in de zes maanden tot 31 augustus een flinke winstdaling. Netto werd 19,6 miljoen euro verdiend tegen 29,2 miljoen vorig jaar. De daling is veroorzaakt door een nieuwe boekhoudmethode. Zonder die wijziging zou de winst met 11 procent zijn gestegen.

De huuropbrengsten namen met 8,7 miljoen euro toe tot 32,8 miljoen. Dit was toe te schrijven aan nieuwe aankopen, maar ook aan hogere huurtarieven en een hogere bezettingsgraad.

Reageer op dit artikel