nieuws

Rijkswaterstaat pakt vervuiling kanaal aan

bouwbreed Premium

den haag – Rijkswaterstaat is begonnen met baggerwerkzaamheden in het Noordzeekanaal, de hoofdvaarroute naar Amsterdam. De verdieping van het Noordzeekanaal is nodig om ervoor te zorgen dat grote zeeschepen elkaar weer kunnen passeren. Daarnaast komt het weghalen van het vervuilde slib ook het zeldzame brakke watermilieu in het kanaal ten goede. De werkzaamheden duren tot […]

den haag – Rijkswaterstaat is begonnen met baggerwerkzaamheden in het Noordzeekanaal, de hoofdvaarroute naar Amsterdam. De verdieping van het Noordzeekanaal is nodig om ervoor te zorgen dat grote zeeschepen elkaar weer kunnen passeren. Daarnaast komt het weghalen van het vervuilde slib ook het zeldzame brakke watermilieu in het kanaal ten goede. De werkzaamheden duren tot eind 2008. De baggerwerkzaamheden beginnen in het kanaal tussen de skiheuvel Spaarnwoude en pont Velsen. Op dit traject met een lengte van ongeveer 3,5 kilometer verwijdert Rijkswaterstaat circa 300.000 kubieke meter licht verontreinigd slib. De baggeraars werken het hele etmaal door en zijn naar verwachting in de tweede helft van november gereed.

Reageer op dit artikel