nieuws

Regels gevaarlijke stoffen minder star

bouwbreed Premium

den haag – Staatssecretaris Van Hoof (sociale zaken) wil toe naar een minder star regime rond gevaarlijke stoffen op de werkplek. Hij heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) hierover advies gevraagd. Het ministerie schrijft nu voor een groot aantal stoffen voor wat de maximaal aanvaarde concentratie (MAC-waarde) mag zijn. De MAC-waarde geeft het niveau aan, waaraan […]

den haag – Staatssecretaris Van Hoof (sociale zaken) wil toe naar een minder star regime rond gevaarlijke stoffen op de werkplek. Hij heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) hierover advies gevraagd.

Het ministerie schrijft nu voor een groot aantal stoffen voor wat de maximaal aanvaarde concentratie (MAC-waarde) mag zijn. De MAC-waarde geeft het niveau aan, waaraan een werknemer acht uur per dag kan worden blootgesteld zonder de gezondheid te schaden. Van Hoof wil deze MAC-waarde alleen behouden voor stoffen met een hoog risico. Voor stoffen met een lager risico moeten de bedrijven zelf aanvaardbare concentraties vaststellen, en daarbij kunnen aantonen dat de gezondheid niet in het geding komt.

Reageer op dit artikel