nieuws

Provincies moeten daadkrachtiger zijn

bouwbreed

den haag – Provincies moeten meer hun verantwoordelijkheid nemen als het gaat om baggerdepots, de winning van bouwgrondstoffen en de locatiebepaling van nieuwe woonwijken en bedrijven. Dit zegt staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en waterstaat in een vraaggesprek met het blad Provincies.nl. Het Rijk “kan en wil immers niet de enige trekker zijn als […]

den haag – Provincies moeten meer hun verantwoordelijkheid nemen als het gaat om baggerdepots, de winning van bouwgrondstoffen en de locatiebepaling van nieuwe woonwijken en bedrijven.

Dit zegt staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en waterstaat in een vraaggesprek met het blad Provincies.nl.

Het Rijk “kan en wil immers niet de enige trekker zijn als het gaat om regionale oplossingen”, aldus Schultz van Haegen. De bewindsvrouw, inmiddels met zwangerschapsverlof, meent dat provincies hun sturende rol in de ruimtelijke ordening en in het waterbeleid nog sterker kunnen oppakken.

Reageer op dit artikel