nieuws

Professional werkt snel en licht met nieuwe Bosch

bouwbreed Premium

breda – Bosch brengt met de serie GBH 2-26 een nieuwe serie boorhamers voor de professional die snel en licht werkt.

Bosch meldt dat de nieuwe boorhamers de snelste zijn in hun 2 kilogram klasse. Hun boorsnelheid ligt namelijk 34 procent hoger dan van vergelijkbare modellen. Dat blijkt uit een studie van het onafhankelijke certificeringsbureau SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH uit Hartmannsdorf, Duitsland, uitgevoerd met een 14 millimeter boorfrees in beton.

Volgens Bosch hebben de boorhamers met hun 800 watt motor en het nieuwe ontwerp van het klopboormechanisme een impactenergie van 3,0 joule per slag. De impactenergie wordt vrijwel zonder verlies overgebracht op het gebruiksgereedschap. Dat maakt het werken voor de professional een stuk lichter.

In vergelijking met het vorige Bosch-model is de levensduur met 50 procent verlengd. De gebruiker kan nu met één GBH 2-26 toto honderdduizend gaten van 10 millimeter diameter en 50 millimeter diep boren in beton. De betere resultaten zijn bereikt door het robuustere design, de verbeteringen aan het afdichtingssysteem, de motorkoeling, de versnellingen, de versterkte boorkoker en de grotere vergrendeloppervlakken aan de boorhouder. Als de boorhouder stukgaat is hij in een kwartiertje eenvoudig te vervangen.

De boorhamer GBH 2-26 is er in drie versies, RE, DRE en DFR. Ze kunnen alle drie boren met en zonder impact en zijn uitgerust met een draaibare borstelplaat. Met de DRE en de DFR kan worden gebeiteld. Daarnaast biedt het topmodel DFR een SDS-plus snelwisselkop en een spankop zonder sleutel. Deze boorhamer kan in enkele seconden worden aangepast voor toepassingen in hout of metaal.

Reageer op dit artikel