nieuws

Pretentieus Uffizi Florence van de baan

bouwbreed

florence – Na jaren van voorbereiding en bespreking lijkt het pretentieuze project voor het museum Uffizi in Florence totaal van de baan. De reden zou liggen in archeologische opgravingen op de plek waar de aanbouw zou moeten komen. Deze nieuwe ingang van Florences beroemdste museum werd ontworpen door de Japanse architect Arata Isozaki en is […]

florence – Na jaren van voorbereiding en bespreking lijkt het pretentieuze project voor het museum Uffizi in Florence totaal van de baan. De reden zou liggen in archeologische opgravingen op de plek waar de aanbouw zou moeten komen. Deze nieuwe ingang van Florences beroemdste museum werd ontworpen door de Japanse architect Arata Isozaki en is al een paar jaar geleden goedgekeurd.

Met het nieuws dat er archeologische schatten uit de eerste eeuw na Christus zijn gevonden, heeft de minister van cultuur G. Urbani direct een stop op het gehele project gezet. In zijn ogen had nooit toestemming gegeven mogen worden voor de grootse verbouwing zonder de resultaten van het archeologisch onderzoek af te wachten.

Als Urbani alle gegevens heeft, schrijft hij aan de Japanse architect dat dit een geval van overmacht is, gelijk aan een aardbeving of windhoos. Dit betekent dat de internationale afspraken die gemaakt zijn, zonder financiële gevolgen voor Italië ontbonden kunnen worden.

De situatie belooft een groot schandaal te worden, aangezien de technici die aan het hoofd staan van de onderzoeken beweren dat de kunstwaarde in de grond wel meevalt.

Het lijkt ook niet waarschijnlijk dat Isozaki, die aan dit project een belangrijke prestige in Europa koppelt, hiermee genoegen zal nemen.

Reageer op dit artikel