nieuws

Pelgromhof derde bij World Habitat Award

bouwbreed Premium

nairobi (kenya) – De Pelgromhof in Zevenaar heeft de derde plaats bereikt in de strijd om de World Habitat Award. De eerste prijs is gewonnen door het La Paz Post-Earthquake Reconstruction Programme uit El Salvador; de tweede prijs ging naar The Eldonian Village in Liverpool, Engeland. In totaal waren elf inzendingen genomineerd voor de Award. […]

nairobi (kenya) – De Pelgromhof in Zevenaar heeft de derde plaats bereikt in de strijd om de World Habitat Award. De eerste prijs is gewonnen door het La Paz Post-Earthquake Reconstruction Programme uit El Salvador; de tweede prijs ging naar The Eldonian Village in Liverpool, Engeland. In totaal waren elf inzendingen genomineerd voor de Award.

De Pelgromhof is een duurzaam en energiezuinig zorgcentrum met aanleunwoningen, ontworpen door architect ir. Frans van der Werf uit Zandvoort. Het project heeft internationaal veel aandacht getrokken. De initiatiefnemers waren de Pelgromstichting en de Algemene Stichting Woningbouw Zevenaar (ASWZ). Van der Werf heeft zich laten leiden door de principes van ecologisch, flexibel en veilig bouwen voor ouderen.

De World Habitat Awards werden uitgereikt in Nairobi.

Reageer op dit artikel