nieuws

Peijs schenkt Irak brugmateriaal

bouwbreed Premium

den haag – Ruim 1800 ton baileybrugslag-materiaal gaat vandaag vanuit de Sloehaven in Vlissingen per schip naar Irak. Minister Peijs (verkeer en waterstaat) schenkt het materiaal aan Irak voor de wederopbouw. Het gaat om losse elementen die flexibel zijn in te zetten, bijvoorbeeld voor het in korte tijd bouwen van kleine bruggen die tientallen jaren […]

den haag – Ruim 1800 ton baileybrugslag-materiaal gaat vandaag vanuit de Sloehaven in Vlissingen per schip naar Irak. Minister Peijs (verkeer en waterstaat) schenkt het materiaal aan Irak voor de wederopbouw.

Het gaat om losse elementen die flexibel zijn in te zetten, bijvoorbeeld voor het in korte tijd bouwen van kleine bruggen die tientallen jaren meekunnen. Het materiaal van Rijkswaterstaat lag al jaren onaangeroerd in een loods bij de Kreekraksluizen in Zeeland.

Naar aanleiding van een vraag vanuit Irak naar brugmateriaal is, in overleg met het ministerie van Defensie en andere betrokkenen, besloten de partij te schenken aan de Iraakse autoriteiten. Met Defensie zijn afspraken gemaakt voor eventuele bijstand ingeval er in Zeeland onverhoopt ooit noodbruggen noodzakelijk zijn.

Het materiaal is overgebracht in 150 containers en verscheept naar Vlissingen. Daar wordt het vandaag op een Engels marineschip geladen. Naar verwachting heeft het schip drie tot vier weken nodig om in Irak te arriveren. De bruggen vervangen de vernielde infrastructuur in onder andere Basra.

Reageer op dit artikel