nieuws

Partijfinanciering loont in Suriname

bouwbreed Premium

paramaribo – Bouwbedrijven die in Suriname politieke partijen financieel ondersteunen om hun verkiezingscampagne te bekostigen, verdienen hun geld �dubbel en dwars� terug. Dit zegt Surinder Mungra, voorzitter van de Progressieve Politieke Partij (PPP). De bedrijven worden volgens hem beloond via onderhandse gunningen. De PPP-voorzitter heeft verbaasd gereageerd op uitlatingen van grote ondernemers tijdens bijeenkomsten van […]

paramaribo – Bouwbedrijven die in Suriname politieke partijen financieel ondersteunen om hun verkiezingscampagne te bekostigen, verdienen hun geld �dubbel en dwars� terug. Dit zegt Surinder Mungra, voorzitter van de Progressieve Politieke Partij (PPP). De bedrijven worden volgens hem beloond via onderhandse gunningen.

De PPP-voorzitter heeft verbaasd gereageerd op uitlatingen van grote ondernemers tijdens bijeenkomsten van de huidige regeringspartijen, dat ze financiële steun zullen geven. “Als politieke partijen hun regeermacht ontlenen aan de steun van kapitaalkrachtigen, dan zijn zij bezig het land te verkopen aan een kleine groep, die zich alsmaar verrijkt ten koste van het volk.�� Mungra, zelf ondernemer, zegt dat van het handjeklap tussen politici en zakenlieden vooral aannemers profiteren.

Reageer op dit artikel