nieuws

Ontruiming wegens verzakkingen

bouwbreed Premium

ZAANDAM – De bewoners van een beneden- en bovenwoning in de Rosmolenstraat in Zaandam hebben hun pand moeten verlaten vanwege ernstige funderingsproblemen. Beide woningen vertonen zichtbare verzakkingen en scheurvorming in de gevel. Volgens corporatie Saenwonen is langdurig verblijf niet verantwoord. Het mankement kwam aan het licht bij een inspectie van de gehele wijk. Saenwonen werkt […]

ZAANDAM – De bewoners van een beneden- en bovenwoning in de Rosmolenstraat in Zaandam hebben hun pand moeten verlaten vanwege ernstige funderingsproblemen. Beide woningen vertonen zichtbare verzakkingen en scheurvorming in de gevel. Volgens corporatie Saenwonen is langdurig verblijf niet verantwoord.

Het mankement kwam aan het licht bij een inspectie van de gehele wijk. Saenwonen werkt met de gemeente Zaanstad aan de ontwikkeling van grootschalige sloopplannen. In 2008 moet in de Rosmolenwijk begonnen worden met nieuwbouw. De twee bewoners hebben elders in de wijk vervangende woonruimte gekregen.

Reageer op dit artikel