nieuws

Onenigheid over schade geluidswal

bouwbreed

breda – De gemeente Breda stelt aannemer LCHG (Logistiek Centrum Hergebruik Grond) aansprakelijk voor een deel van de schade van ruim 170.00 euro die begin dit jaar ontstond in de wijk Nieuw Wolfslaar. Na hevige regenval is toen de zanddeklaag van de geluidswal aan de rand van de wijk weggespoeld, de modderlaag stroomde de wijk […]

breda – De gemeente Breda stelt aannemer LCHG (Logistiek Centrum Hergebruik Grond) aansprakelijk voor een deel van de schade van ruim 170.00 euro die begin dit jaar ontstond in de wijk Nieuw Wolfslaar. Na hevige regenval is toen de zanddeklaag van de geluidswal aan de rand van de wijk weggespoeld, de modderlaag stroomde de wijk in. LCHG is de bouwer van de wal.

Breda heeft bureau GeoDelft onderzoek laten doen naar de oorzaak van het incident. Op grond van die resultaten concludeert de gemeente dat LCHG is afgeweken van het bestek en naliet maatregelen te nemen ter voorkoming van uitspoeling. Op advies van Geodelft heeft de gemeente inmiddels extra drainage in de wal laten aanleggen.

LCHG wijst de verantwoordelijkheid voor de schade af. Volgens een woordvoerder heeft LCHG wel het bestek gevolgd. Bovendien heeft de aannemer volgens de zegsman de gemeente van meet af aan gewaarschuwd dat zand niet geschikt is als afdeklaag voor de geluidswal.

Reageer op dit artikel