nieuws

Nieuwe tunnelbuis in centrum Enschede

bouwbreed

ENSCHEDE – Onder de Prinsessetunnel in het centrum van Enschede wordt volgend jaar een nieuwe tunnelbuis aangelegd voor inkomend auto-, fiets- en voetgangersverkeer. De huidige onderdoorgang van het spoor wordt dan gebruikt voor de HOV-lijn en overig uitgaand verkeer. Aan weerszijden van de Prinsesse-tunnel wordt ruimte gemaakt om een helft van de tunnel op te […]

ENSCHEDE – Onder de Prinsessetunnel in het centrum van Enschede wordt volgend jaar een nieuwe tunnelbuis aangelegd voor inkomend auto-, fiets- en voetgangersverkeer. De huidige onderdoorgang van het spoor wordt dan gebruikt voor de HOV-lijn en overig uitgaand verkeer.

Aan weerszijden van de Prinsesse-tunnel wordt ruimte gemaakt om een helft van de tunnel op te bouwen. Volgens ProRail wordt het qua logistiek een lastige maar technisch haalbare klus. In de directe omgeving staan kantoorgebouwen en scholen waarmee afspraken zijn gemaakt. Het heien van de damwanden zal in april plaatsvinden. De buis, bestaande uit prefab betonsegmenten, heeft een diameter van 9 meter 80. Om de tunnelbuis erin te schuiven wordt grond ontgraven onder de spoordijk en worden spoorstaven doorgebrand.

Eind november zal bekend worden wie de klus gaat uitvoeren. De aanleg van de tunnel kost 7 miljoen euro.

Reageer op dit artikel