nieuws

Nieuw asfalt op plek ongeluk met bitumen

bouwbreed Premium

amsterdam – Dat bitumen een stevig bindmiddel is, heeft Rijkswaterstaat gemerkt na het tankauto-ongeluk woensdag op de ringweg A10 bij Amsterdam. Om de uit de beschadigde tank gelekte vloeibare bitumen te verwijderen, moest een stuk van het wegdek worden weggefreesd. Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag omstreeks half vier. De snelweg moest in beide richtingen worden afgesloten. […]

amsterdam – Dat bitumen een stevig bindmiddel is, heeft Rijkswaterstaat gemerkt na het tankauto-ongeluk woensdag op de ringweg A10 bij Amsterdam. Om de uit de beschadigde tank gelekte vloeibare bitumen te verwijderen, moest een stuk van het wegdek worden weggefreesd.

Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag omstreeks half vier. De snelweg moest in beide richtingen worden afgesloten. Tot diep in de nacht is doorgewerkt om het wegdek te herstellen, zodat donderdag tijdens de ochtendspits het verkeer weer de ruimte had.

De kleverige stof die warm werd vervoerd, koelde op straat af tot een stevige plak. Deze is er zoveel mogelijk afgeschraapt, waarna een gladde laag overbleef. Omdat het als onverantwoord wordt beschouwd verkeer daarover te laten rijden, is vervolgens 5 centimeter wegdek weggefreesd.

Direct daarna is een nieuwe laag asfalt aangebracht. Dat gebeurde op beide weghelften. Aan de ene kant ging het om een stuk van 40 bij 15 en aan de andere kant om 17 bij 15 meter, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Door het ongeluk ontstond een enorme ravage. De vrachtwagen belandde op de verkeerde weghelft en behalve de chauffeur hiervan, raakten nog zeven andere weggebruikers gewond. Zowel op de Ring als in de stad liep het verkeer muurvast.

Reageer op dit artikel