nieuws

Markt wacht met smart op pps infrastructuur

bouwbreed Premium

den haag – De markt staat te springen om pps/dbfm-contracten voor de Tweede Coentunnel en A4 Midden-Delfland. Het bedrijfsleven ziet ook mogelijkheden om de A15 Maasvlakte-Vaanplein en A4 Dinteloord-Bergen op Zoom op korte termijn via deze contractsvorm te realiseren, maar houdt daarbij de optie van tolheffing in het achterhoofd. Dat hebben VNO-NCW, AVBB, NVB en […]

den haag – De markt staat te springen om pps/dbfm-contracten voor de Tweede Coentunnel en A4 Midden-Delfland. Het bedrijfsleven ziet ook mogelijkheden om de A15 Maasvlakte-Vaanplein en A4 Dinteloord-Bergen op Zoom op korte termijn via deze contractsvorm te realiseren, maar houdt daarbij de optie van tolheffing in het achterhoofd.

Dat hebben VNO-NCW, AVBB, NVB en ONRI in een brief aan minister Peijs (verkeer) laten weten. De projecten komen morgen in de Tweede Kamer aan de orde.

De belangenorganisaties drukken de minister op het hart niet te wachten op wetswijzigingen op basis van de Nota mobiliteit maar vinden dat de projecten nu al aanbestedingsrijp zijn. Zij dagen de minister uit om op korte termijn een forse impuls te geven aan publiek-private samenwerking bij de realisatie van snelwegen.

Reageer op dit artikel